Da Zeničanke i Zeničani žele promjene pokazao je i sinoćnji veliki predizborni skup Stranke demokratske akcije za mjesne zajednice Bilino polje i Nova Zenica. Nakon što je prethodna vlast SDA megaoprojektima potpuno promijenila imidž Zenice, aktuelna vlast na čelu s Fuadom Kasumovićem u prethodne četiri godine u gradskoj jezgri nije realizovala nijedan veliki projekat koji bi popravio uslove života.

Kandidat za gradonačelnika Zenice prof.dr. Nezir Pivić i kandidati sa liste SDA za Gradsko vijeće, predvođeni nosiocem liste Suadom Kaknjom, predstavili su ovom prilikom političku platformu i izborni program “Za jaku Zenicu” koji nudi političku stabilnost i rješenja za probleme i potrebe svih građana.

Vlast SDA će se u ovim mjesnim zajednicama posvetiti rješavanju problema nedostatka parking prostora, urediti fasade na zgradama i soliterima, uključujući i obnovu fasade na zgradi Lamela, simbolu Zenice i jednoj od najviših stambenih zgrada na Balkanu. Uredit će se Park Kulina bana i nacionalni spomenik “Dimnjak-Papirna”, riješiti pitanje zgrade SIZ-a te adaptirati i modernizirati škole.

“SDA svojom političkom platformom, iskustvom i konkretnim programom može spasiti Zenicu i njene simbole te vratiti narušeno jedinstvo među ljudima. Kao budući gradonačelnik bit ću glas svih građana, servis mjesnim zajednicama i pouzdan partner višim nivoima vlasti, a politike i mjere iz izbornog programa bit će vodilja u mom budućem radu. Izgubljeno vrijeme ne možemo nadoknaditi, ali možemo 15. novembra kazniti svađalačku i nazadnu politiku aktuelne vlasti zbog koje smo postali grad slučaj, što najviše raduje neprijatelje naše države”, poručio je profesor Pivić.

Naglasio je da je pobjeda SDA neupitna, što pokazuje i ogromno interesovanje i posjećenost skupova u gradu i na selu, a sigurnu pobjedu SDA predviđaju i nezavisne izborne ankete.

Za jaku Zenicu!