Veliki predizborni skup u Šerićima pokazao je da su mještani bez dileme uz Stranku demokratske akcije i da je njihov izbor za gradonačelnika prof.dr. Nezir Pivić, a lista SDA jedina opcija za buduće vijećnike u Gradskom vijeću Zenice.

Mještani su pozdravili političku platformu i izborni program “Za jaku Zenicu” koji su fokusirani na obnovu bošnjačkog jedinstva i vraćanje dostojanstva gradu i građanima, a planirana ulaganja u infrastrukturu poboljšat će uslove za život i u gradu i na selu. Među prioritetnim projektima u Šerićima je uvođenje javne rasvjete i rekonstrukcija područne škole.

Podršku je dao i komandant odbrane Srebrenice Naser Orić, koji je na skupu u Šerićima pozvao mještane da budu jedinstveni i ne dopuste bilo kakve podjele, te glasaju za Nezira Pivića, mladog, stručnog, poštenog čovjeka i vizionara, koji je kao zamjenik državnog ministra pravde bio najbolja podrška bh. patriotama koji su progonjeni uglavnom od strane pravosuđa Srbije, među kojima je bio i on.

Pivić je poručio da će biti glas svih građana, servis mjesnim zajednicama i pouzdan partner višim nivoima vlasti, koji mogu pomoći Zenici da se vrati na put razvoja s kojeg je skrenula 2016. godine.

“Umjesto svađa i podjela, izaberite sklad i jedinstvo, razvoj i prosperitet. Moramo zajedno spasiti Zenicu i njene simbole, a naš izborni program je najbolji put do tog cilja. Mi smo sigurni u izbornu pobjedu, a to potvrđuju i nezavisne izborne ankete”, rekao je Pivić.

Za jaku Zenicu!