Predsjednik SDA BiH Bakir Izetbegović tokom današnje posjete GO SDA Zenica dao je snažnu podršku prof.dr. Neziru Piviću u utrci za gradonačelnika Zenice.

“Mislim da je vrijeme da i u Zenici prevladaju ozbiljni, pristojni, referentni kadrovi poput našeg gospodina Pivića, jednog obrazovanog, iskusnog i dobronamjernog čovjeka, koji ima vrlo jasan plan šta treba uraditi da bi u Zenici bilo više radnih mjesta i da bi se u Zenici bolje živjelo”, rekao je Izetbegović, naglasivši da je neophodno uspostaviti vertikalu vlasti.

“Potrebno nam je da imamo gospodina Džaferovića u Predsjedništvu, gospođu Turković i Cikotića u Vijeću ministara, gospodina Novalića i ministre SDA na federalnom nivou, gospodina Ganića i ministre SDA na kantonalnom nivou i konačno, na lokalnom nivou, kao što rekoh, jednog čovjeka sa jasnom vizijom, jako dobro obrazovanog i jako dobro etabliranog unutar SDA”, rekao je predsjednik SDA BiH.

Prof.dr. Pivić je izrazio zadovoljstvo dosadašnjim tokom kampanje i podrškom, rekavši da SDA ima veliku prednost i da na terenu vlada izborna euforija kakva u Zenici dugo nije viđena.

“Iskreno se nadam i vjerujem, a to smo vidjeli na terenu, da su građani prepoznali najbolji tim, a to je tim i program Za jaku Zenicu, koji je predstavljen u svim mjestima u kojima smo bili. Siguran sam da ćemo, akobogda, 15. novembra pobijediti i da će Zenica u narednom periodu biti vraćena na put razvoja i uspjeha kako je vodio naš rahmetli Husejin Smajlović”, rekao je Pivić.

Za jaku Zenicu!