Ime i prezime: Suad Kaknjo
Datum rođenja: 29.01.1960. godine
Stručna sprema: Diplomirani inžinjer građevinarstva
Zanimanje: Generalni direktor firme Arel d.o.o.

Biografija: U struci radi kao projektant 32 godine. Kao projektant se iskazao na više velikih projekata, a neki od najznačajnijih su: Granični prelaz Izačić, Ensar džamija, Tržni centar Džananović sa hotelom, Metalurg city centar, te još više od stotinu stambenih i poslovnih objekata u cijeloj zemlji. Posebno se ističe projektovanje više od 25 džamija, kako u cjelosti, tako i u fazama rekonstrukcije i dogradnje. Neke od značajnijih su: džamija Putovići, Perin Han, Starina, Maline, Seoci. Pored toga učestvovao u projektovanju na desetine šehidskih i spomen obilježja.

Kao menadžer 20 godina uspješno vodi firmu Arel d.o.o. Zenica i koordinira u projektnom birou u njegovom vlasništvu ‐ Grading KGM d.o.o. Zenica. Kroz dvadeset godina vođenja Arel‐a učestvovao u mnogim javnim i privatnim projektima, a kulminaciju uspješne menadžerske karijere je postigao koordinacijom izgradnje stambenog kompleksa Makovi Crkvice Zenica. Bitno je napomenuti da kroz menadžersku karijeru kompaniju vodi savjesno i odgovorno, te da su svi radnici prijavljeni, a obaveze prema državi redovno isplaćivane.

Društvena aktivnost se ogleda u nizu aktivnosti i radova za opće dobro. Između ostalo se ističe osmogodišnje članstvo u izvršnom odboru MIZ Zenica, gdje je u periodu najveće izgradnje objekata dao svoj veliki doprinos.
Pripada generaciji koja je uvela sistem jedinstvane naplate članarine u IZ i osnovala preduzeće Ihtihal. Uveliko i dalje sarađuje i podržava rad MIZ Zenica i džemata.

U Stranci demokratske akcije aktivan cjelokupan postratni period, posebno u period predizbornih kampanja, a što je svakako i evidentirano. Član izvršnog odbora OO SDA Zenica dvije i po godine.

Aktivan u Atletskom klubu Zenica 23 godine, što je polučilo izvanredne rezultate na kolektivnom i individualnom nivou, što je javnosti itekako dobro poznato. U Atletskom savezu BIH aktivan 10 godina, a posljednje dvije i po godine predsjednik istog. U okviru svog tekućeg mandata uspio finansijski stabilizovati ovu instituciju i sa istom ostvariti najbolje rezultate, ne samo u novijoj, nego u cjelokupnoj historiji saveza. Bio predstavnik i svojevrstan
ambasador Atletskog saveza BIH na brojnim međunarodnim skupovima i konferencijama, a što je kao posljedicu imalo podizanje rejtinga domaćeg saveza na međunarodnoj sportskoj sceni.

Dokazano dobar menadžer i izgrađen lider, u svakom poslu se zalaže za sklad, harmoniju, red, rad i discipline. U svemu daje svoj maksimum, ne štedeći energiju koju mu je Bog dao, a istovremeno ne zapostavlja porodicu kao
osnovnu ćeliju društva, iz koje crpi snagu i inspiraciju za nove poduhvate.